Primăria Iași a emis autorizația de construire pentru ridicarea blocurilor de locuințe sociale și convenabile C1 și C2, formate din câte două tronsoane fiecare, cu 72 de apartamente, din zona Grădinari.

În total, vor fi construite 16 tronsoane de bloc, cu 288 de apartamente. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 66 milioane de lei, abordarea fiind etapizată și cu fonduri de la bugetul central și local.

Blocurile sunt împărțite astfel: 36 de apartamente cu o cameră, 28 de apartamente cu două camere și opt apartamente cu trei camere.

Blocurile de locuințe vor avea un regim de înălțime de S+P+3E+M. De asemenea, vor fi amenajate 99 de locuri de parcare, dintre care patru pentru persoane cu handicap. Ansamblul se află pe bulevardul Metalurgiei și strada Grădinari, nr. 59-73, iar documentul se referă la o suprafață a terenului studiat de 25.800 de metri pătrați.

La licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor de construcție drept câștigătoare a fost desemnată asocierea ElitConstruct SRL – Artehnis SRL. Valoarea contractului este de 8.849.315 de lei, din care valoarea lucrărilor este de 7.810.158 de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni, dintre care șase luni reprezintă timpul de realizare a proiectării, iar celelalte 24 de luni – execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Articolul precedentCTP Iași vrea o aplicație care să-ți spună când ajunge tramvaiul în stație
Articolul următorAvertizaţi împotriva “ţeparilor”!