Procurorii DNA Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Neculai Horobeț, avocat în cadrul Baroului Vaslui, pentru trafic de influență. În același dosar, oamenii legii l-au trimis în fața instanței pe Florin Ioan Bîcu, acuzat de complicitate la trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie – octombrie 2017, Horobeț, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, ar fi cerut și primit de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul celui de-al doilea inculpat, în mai multe tranșe, suma totală de 1.500 de euro, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra polițiștilor din cadrul IPJ Vaslui – Serviciul Rutier. 

„Concret, inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere, că-i va determina pe polițiști să-i restituie permisul de conducere. Într-un context asemănător, în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, cei doi inculpați au cerut de la o altă persoană (martor în cauză) suma totală de 2.400 de euro și au primit, în mai multe tranșe, suma totală de 1.900 de euro și 400 de lei, pentru a determina pe lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze pe numele acesteia din urmă un permis de conducere, fără susținerea examenului auto”, au spus procurorii DNA Iași.

Articolul precedentMuzeele „Vasile Pogor” și „Sf. Ierarh Dosoftei Mitropolitul” se închid
Articolul următorEfectele secetei: mii de ieșeni vor primi apă potabilă doar dimineața și seara