Avocatul Sebastian Felecanu a fost condamnat de către Curtea de Apel Iași la 23 de ani de închisoare și o despăgubire de 210.000 de euro. 

„Ultima oră în dosarul de la Iași al avocatului criminal Felecanu. Acesta a fost condamnat de către Curtea de Apel Iași la 23 de ani de închisoare și o despăgubire de 210.000 € cu titlu de despăgubiri pentru daunele morale pricinuite prin omorul calificat săvârșit în legătură cu concubina însărcinată. 
Soluția este una corectă având în vedere că din toate probele administrate reieșea că avocatul și-a omorât partenera în esență nerecunoscând niciodată pe parcursul procesului ca săvârșit o asemenea faptă și mai degrabă insistând pe ideea că Monica și-a luat viața”, a declarat pentru Realitatea Plus avocatul Adrian Cuculis.

El a fost acuzat că și-a ucis iubita însărcinată, aruncând-o de la etajul șase al unui bloc. Din spusele vecinilor, în seara zilei de 19 iunie 2022, între cei doi s-ar fi iscat un scandal monstru după ce s-ar fi întors împreună de la o petrecere. Iniţial, anchetatorii au luat în calcul ipoteza sinuciderii, dar în urma unui set de expertize, Felecanu a fost trimis în judecată pentru omor calificat împotriva unui membru al familiei. Magistrații Curții de Apel l-au găsit vinovat, condamnându-l la 23 de ani de închisoare, ca și la plata unor daune morale de 210.000 euro către familia victimei și a unor cheltuieli judiciare de 80.000 lei.

Sentința Curții de Apel nu este definitivă, ea putând fi contestată.

 
 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentGuvernul a aprobat majorarea salariului minim
Articolul următorEURO 2024: România a fost învinsă de Belgia cu 0-2