Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează anchete în legătură cu incidentele din judeţele Bacău şi Iaşi, în care mai mulţi copii şi adulţi au fost transportaţi la spital, după ce ar fi consumat diverse produse.

“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă atât în cazul copiilor de la şcoala din satul Doftana, judeţul Bacău, internaţi în spital cu simptome de toxinfecţie alimentară, cât şi în legătură cu situaţia de la Iaşi, unde 134 de persoane au contractat bacteria Salmonella, după ce ar fi consumat shaorma de la un fast-food din oraş. Sesizările din oficiu şi anchetele vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituţie privind dreptul la ocrotirea sănătăţii”, se arată într-un comunicat.

În primul caz, presa a relatat faptul că 24 de elevi ai şcolii din satul Doftana, judeţul Bacău, au fost transportaţi de urgenţă la spitalele din Moineşti şi Oneşti, cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, cauzată probabil de sandviciurile oferite de şcoală sau de bomboanele servite de copii cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena.

Cel de-al doilea caz s-a petrecut la Iaşi, unde 134 de persoane care au consumat shaorma au acuzat, ulterior, stări de febră, dar şi greaţă, necesitând îngrijiri medicale. Dintre acestea, 73 au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Articolul precedentO fetiţă de patru ani, accidentată de o autospecială a Poliţiei
Articolul următorScandalagiu, dus după gratii