Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu cazurile de meningită, face demersuri și monitorizează fenomenul. 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și întreprinde deja demersuri în legătură cu decesul, din cauza infecției meningococice, a elevei de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, din București. De asemenea, o adolescentă din Vaslui, internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a decedat, în timp ce o altă fată, internată la Spitalul din Botoșani, tot cu diagnosticul de meningită, se află sub tratamenta declarat Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului. 

Conform Președintelui Societății Române de Microbiologie, doctorul Alexandru Rafila, infecția meningococică „afectează mai ales adolescenții, tinerii, în acest interval de timp, la sfârșitul iernii, începutul primăverii. Acest lucru e documentat în statisticile organizațiilor internaționale”

Medicul Rafila a mai spus că, în România, se înregistrează în fiecare an câteva zeci de cazuri. Ultima statistică, din 2017, arată că au fost 63 de cazuri și 13 decese, deci numărul de decese e destul de mare, 20% din totalul cazurilor înregistrate”

O adolescentă în vârstă de 15 ani, suspectă de meningită meningococică, a decedat în urmă cu câteva zile, după ce fusese transferată, în stare gravă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. 

Pacienta a ajuns inițial la Spitalul din Vaslui, dar, încâteva ore, starea ei s-a agravat brusc, cu simptome de meningită meningococică. A fost consultată de medicul de boli infecţioase, care a decis transferul la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. 

Pacienta era în stare gravă, a fost intubată şi transferată cu ajutorul unei echipe de terapie intensivă mobilă la Iaşi. 

Tot în urmă cu mai bine de o săptămână, o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, din Capitală, confirmată cu meningită, a murit. 

 

Articolul precedentDragnea a comandat miting de amploare la Iași: Trebuie aduși 40.000 de oameni
Articolul următorTânără din Iași, anchetată penal pentru furt