Procesul penal privind un conflict fizic care a avut loc în sediul Primăriei municipiului Iași a fost considerat încetat de către judecători.

“Instanța încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Mocanu Valentin, (…) ca urmare a lipsei plângerii prealabile. Constată că persoana vătămată Gabriel G. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași. Decizia nu este definitivă.

Un inginer din cadrul Primăriei municipiului Iaşi a fost trimis în judecată de procurorii ieșeni, după ce ar fi fost implicat într-un conflict cu un coleg de muncă.

Astfel, în urmă cu câteva luni, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui Valentin Mocanu (52 de ani), din Iaşi, sub acuzaţia de purtare abuzivă.

Conform procurorilor, pe data de 26 ianuarie 2017, Gabriel G., inginer în cadrul Primăriei Iaşi, a sesizat Secţia III de Poliţie cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 8.35, în timp ce se afla la serviciu, ar fi fost lovit cu pumnul în faţă de către colegul său de serviciu, Valentin Mocanu.

Oamenii legii au adăugat că cei doi bărbaţi implicaţi în conflict lucrează în cadrul Direcţiei Tehnice şi Investiţiie, din Primăria Iaşi. În dimineaţa zilei respective, între cei doi colegi de birou a intervenit o divergenţă în legătură cu un document.

„În urma acestei discuţii în contradictoriu, inculpatul Mocanu Valentin a mers la biroul părţii vătămate, a ridicat monitorul calculatorului de pe masă, cu intenţia de a o lovi, fără a face, însă, acest lucru, după care s-a întors la biroul său. Văzând comportamentul inculpatului, partea vătămată a mers, la rândul ei, la biroul acestuia, a luat un perforator de pe masă şi i-a spus: Şi eu îţi pot da cu perforatorul ăsta în cap, dacă e, şi ne lovim în cap unul pe altul!”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acesteia, imediat după schimbul de replici, Valentin Mocanu a mers la biroul colegului şi i-ar fi aplicat un pumn în zona arcadei stângi.

Victima a suferit astfel o hemoragie externă, fiind transportată la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iaşi. Doctorii au constatat că pacientul a suferit o tumefacţie echimotică şi o plagă contuză şi care necesita 7-9 zile de îngrijiri medicale.

Iniţial, Mocanu a fost cercetat pentru lovire sau alte violenţe, după care încadrarea juridică a fost schimbată în purtare abuzivă.

 

Articolul precedentÎncătușat după două furturi
Articolul următorÎntârzie banii de salarii la Politehnica Iași