Primăria Municipiului Iași continuă colaborarea cu Asociația Green Revolution în cadrul proiectului „I’Velo Relax”. În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de vineri, 26 februarie, va figura un proiect de hotărâre privind încheierea unui acord între cele două părți pentru realizarea proiectului de bike sharing și în sezonul 2021. Scopul proiectului este de a promova mișcarea în aer liber în rândul cetățenilor și generarea responsabilizării acestora față de meciul înconjurător.

Protocolul va fi încheiat pentru perioada 1 martie – 30 noiembrie 2021 și va prevede ca municipalitatea să asigure buna desfășurare a proiectului prin acordarea tuturor autorizațiilor necesare (inclusiv cele pentru amplasarea centrului de închiriere, mobilierului stradal necesar fiecărui centru, amenajării spațiului de depozitare pe timp de noapte, bannerelor și steagurilor necesare mediatizării proiectului etc.), precum și curățenia, coșurile de gunoi și accesul la curentul electric. Totodată, va fi pusă la dispoziție zona pietonală a intersecției bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Palat.

Printre obligațiile pe care asociația menționată va trebui să le respecte se numără asigurarea unui minim de 50 de biciclete și echipamentul adițional necesar, acordarea dreptului de a folosi contra cost bicicletele tuturor categoriilor de vârstă și sociale (mai puțin pensionarilor, care vor beneficia de gratuitate), în condițiile în care respectă regulile stabilite de organizatori, precum și realizarea instructajului de siguranță și securitate pentru toți participanții.

Sursa: Realitatea de Iasi