Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus trimiterea în judecată a avocatului Leonard Dumitru Călin, membru al Baroului Iaşi, dar şi a soţiei acestuia, Dorelia Lucia Călin, pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care ameninţare, vătămare corporală sau distrugere. 

Conform anchetatorilor, la audieri, avocatul ieşean şi soţia sa ar fi declarat că spaţiul respectiv li se cuvine şi firma de pompe funebre ar fi avut un contract de închiriere nul.

În urmă cu aproximativ cinci ani, avocatul ieşean şi soţia sa au fost implicaţi întrun conflict cu reprezentanţii unei firme de pompe funebre care susţineau că închiriaseră un imobil de pe strada Eternitate, din Iaşi. Imobilul se afla în apropierea Cimitirului Eternitatea.

Astfel, imobilul respectiv aparţinuse părinţilor soţiei avocatului ieşean, iar aceasta şi Leonard Călin ar fi dorit evacuarea firmei din spaţiul în cauză. Procurorii au afirmat că cei doi soţi ar fi ameninţat reprezentanţii firmei de pompe funebre, ar fi provocat distrugeri şi ar fi vătămat persoane chemate pentru a efectua reparaţii în imobil. 

De remarcat este faptul că acel conflict a durat mai multe luni, avocatul ieşean fiind chemat atunci de poliţişti la secţie, pentru a da declaraţii. Atunci, proprietarii firmei de pompe funebre au precizat că avocatul şi soţia sa ar fi distrus mai multe bunuri din imobil. 

Articolul precedentA crescut numărul de turiști în Iași
Articolul următorTâlhar ieşean, ridicat cu ajutorul carabinierilor