La sfârșitul acestei săptămâni, Iașul va găzdui două târguri tradiționale. Astfel, în perioada 2 – 4 noiembrie, în intervalul orar 16.00 – 21.00, SC Expotextil SRL va organiza o nouă ediție a Festivalului „Toamnă de Cotnari”. Evenimentul se va desfășura în Piața Unirii și va include, pe lângă vânzarea de „bucate alese și vin bun”, concerte de muzică populară.

În aceeași perioadă, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” Iaşi va organiza a XI-a ediţie a manifestării cultural – interactive „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”.

„Evenimentul promovează valorile perene ale culturii tradiţionale româneşti, cu precădere din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, dar și transmiterea acestora către tânăra generație. Vor fi prezenţi peste 40 meşteri populari, atât din România, cât şi din Republica Moldova și Bulgaria, precum și elevi premianți de la taberele și atelierele de creație populară desfășurate de asociația noastră. Programul manifestărilor este variat, cuprinzând expunere cu vânzare de obiecte meşteşugăreşti autentice ale meşterilor populari veniţi la Iaşi, dar şi ateliere de creație interactivă de olărit, pictură icoane, încondeiere ouă, împletituri din fibre vegetale, prelucrare metale, ţesături şi ateliere demonstrative”, a declarat Silvia Cozmîncă, preşedintele asociaţiei menționate.

 

Articolul precedentScor de neprezentare. Pasa neagră continuă la Politehnica
Articolul următorPromisiuni: Centrul pentru arși din Iași va fie complet dotat până în martie