Bugetul Consiliului Județean Iași a fost adoptat ieri după câteva ore scandal între reprezentanții PSD și PNL. Bugetul județului, de 1,47 miliarde lei, a fost aprobat de aleșii județeni cu 25 de voturi pentru și 8 abțineri.

Liberalii s-au abținut de la vot după ce toate amendamentele propuse de ei au fost respinse.

Cea mai mare sumă în buget este destinată modernizării a peste 315 kilometri de drum județean. Pentru investiții, anul acesta este prevăzută suma de 512,5 milioane lei (transport – infrastructura rutieră: 384 milioane lei, sănătate – 94,1 milioane lei, cultură, recreere, religie – 19,4 milioane lei, protecția mediului – 6,6 milioane lei, asistență social – 6,7 milioane lei, învățământ – 0,46 milioane lei).

În cadrul ședinței a fost suplimentată cu 300.000 lei suma destinată organizării Festivalului de Teatru pentru Publicul Tânăr și au mai fost prevăzute 450.000 lei pentru achiziționarea unui sterilizator la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”.

Alte alocări bugetare au fost destinate educației, culturii, în special pentru festivalurile de tradiție – FILIT, FITPTI- sportului, finanțării olimpiadelor județene, înființării centrelor de excelență în sporturile de echipă.