Astăzi, 25 noiembrie 2021, poliţiştii ieşeni au desfăşurat mai multe activităţi informativ-preventive, pentru a marca Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeii.

Astfel, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au organizat un webminar, la care au participat reprezentanţi ai mai multor instituţii, tema fiind ”Relaţii sănătoase versus capcana relaţiilor toxice”.

În cadrul discuţiilor a fost prezentat proiectul ”Relaţii sănătoase versus capcana relaţiilor toxice”, au fost transmise informaţii privind violenţa domestică, cauzele acestui tip de violenţă, instituţiile cărora se pot adresa victimele şi măsurile de protecţie ce pot fi solicitate de către acestea.

Totodată, au fost prezentate atribuţiile fiecărei instituţii participante, în materie de violenţă domestică şi au fost purtate discuţii referitoare la dramele, de multe ori ascunse, ale victimelor violenţei domestice.

De asemenea, pentru a marca Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeii, poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi, împreună cu reprezentanţii a două fundaţii, au desfăşurat o activitate informativ-preventivă stradală.

Astfel, poliţiştii au distribuit pliante cu informaţii privind măsurile de protecţie ce pot fi solicitate de victime, în special informaţii referitoare la ordinul de protecţie provizoriu ce poate fi emis de poliţişti.

De asemenea, cetăţenii au fost informaţi cu privire la situaţiile în care poate fi emis un ordin de protecţie provizoriu de către poliţişti sau un ordin de protecţie de către instanţă şi le-au fost prezentate instituţiile cărora se pot adresa victimele faptelor de violenţă domestică, pentru a solicita ajutor.

Sursa: Realitatea de Iasi