Asociaţia Trei Vieţi organizează joi, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi, “Recolta Comunităţilor Creative”, o campanie care are drept scop stimularea populaţiei eligibile pentru donarea de sânge, lansând invitaţia cu precădere spre creativii şi membrii comunităţilor şi industriilor creative din Iaşi.

“În cadrul ‘Recoltei Comunităţilor Creative’ se face o donare de sânge colectivă. Apelând la bunăvoinţa şi la deschiderea persoanelor interesate de a veni la Centrul de Transfuzii alături de cunoscuţii şi apropiaţii lor, voluntarii asociaţiei au pregătit o serie de prezentări şi informări pentru donatori, o mână de strâns în caz că aceştia au nevoie de un strop de curaj şi un mic dejun dulce acompaniat de cafea şi răcoritoare. Prin acest eveniment se încearcă scoaterea din contextul ‘spitalicesc’ al actului donării şi crearea unei interacţiuni şi a unei experienţe cât mai plăcute pentru participanţi. Elementul de noutate al acestei manifestări constă în organizarea unui ‘Pop-up Shop’ la Centrul de Transfuzii, de unde donatorii şi persoanele care le acompaniază pot achiziţiona diferite produse ale comunităţilor creative. Veniturile obţinute din achiziţia acestora sunt redirecţionate către diferite cauze, precum: padocurile ieşene, fonduri care să susţină artiştii independenţi şi alte proiecte sociale”, au precizat reprezentanţii asociaţiei.

Astfel, cei interesați vor putea dona bonurile de masă primite de la Centrul de Transfuzii către familiile Casei Share, o asociaţie înfiinţată în anul 2014, care a construit 20 de case pentru nevoiaşi şi a derulat numeroase proiecte sociale.

Tot în cadrul evenimentului de joi, vor putea fi primite donaţii financiare care vor fi direcţionate către Casa Share.

Evenimentul va avea loc între orele 7.00 şi 13.00, cu posibilitatea de a prelungi programul de recoltări în cazul în care există un număr mare de persoane interesate să doneze şi după ora 13.00.

 

Articolul precedentFOTO: Accident rutier, la Bălțați!
Articolul următorFocar de pestă porcină africană, descoperit în județ