Campionatul Mondial IESF Esports din anul 2023 ar putea fi organizat de municipalitatea ieșeană. Primăria Municipiului Iași a înaintat o solicitare în acest sens Federației Internaționale de Sporturi Electronice, organizator urmând a fi Clubul Sportiv Municipal Iași 2020.
 
„România se plasează printre primele zece țări din Europa în domeniul IT&C. Datorită prezenței sale deja semnificative și a comunității de jocuri active în creștere, țara noastră are potențialul de a deveni un hub global Esports (…). Obiectivul este de a extinde și dezvolta prezența Esports din Europa de Est la scară globală. România poate fi un actor important pe piața europeană a jocurilor, nu numai pentru sportivii Esports, ci și pentru dezvoltatorii de jocuri. Acest domeniu reprezintă una dintre cele mai importante industrii digitale la nivel mondial și depășește venituri de 190 de miliarde de dolari (…). Timp de aproximativ zece zile, mii de participanți vor lua parte la acest eveniment, iar spectatorii care-l vor urmări de la distanță vor fi de ordinul milioanelor. Totodată, Municipiul Iași va fi promovat ca organizator pe importante canale media la nivel european și chiar internațional”, susțin reprezentanții municipalității.
Aprobarea inițiativei și susținerea financiară în vederea organizării evenimentului vor fi supuse aprobării Consiliului Local în ședința de miercuri, 17 noiembrie: http://www.primaria-iasi.ro/…/sedinta…/11144/sedinte-cl.

Sursa: Realitatea de Iasi