Sâmbătă, 30 noiembrie, vor fi aprinse luminițele de sărbători în zona centrală a municipiului Iași. Primăria Iași a pregătit anul acesta și un orășel al copiilor pe pietonalul din centrul orașului.

Circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare va fi restricționată până la începutul anului viitor. Astfel, circulația rutieră va fi închisă pe tronsonul de la intersecția I.C. Brătianu până la Casa Modei. De asemenea, circulația este închisă pe I.C. Brătianu la intersecția cu strada Agatha Bârsescu. Pe toată această porțiune vor fi montate căsuțele pentru Târgul de Crăciun, iar în apropiere va fi amplasat și un orășel al copiilor.

O particularitate în acest an o reprezintă o roată panoramică înaltă de 30 metri. Aceasta are 16 gondole cu 64 de locuri. O tură completă durează aproximativ un minut, iar o sesiune aproximativ 7 minute.

Sâmbătă, de la ora 12:00, va avea loc inaugurarea oficială a monumentului dedicat Regelui Ferdinand I Întregitorul de pe pietonal. La eveniment va fi prezentă și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României. De la ora 18:30, va avea loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de iarnă și deschiderea Târgului de Crăciun. Seara va avea loc o recepție la Palatul Roznovanu, unde membrii Casei Regale vor primi titlurile de cetățeni de onoare ai Iașului.