Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit episcop romano-catolic de Iași pe Mons. Iosif Păuleț. Consacrarea sa episcopală și instalarea ca episcop al Diecezei de Iași vor avea loc pe 6 august, în sărbătoarea „Schimbarea la Față a Domnului”, începând cu ora 10.30, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regina” Iași.

Celebrantul principal al sfintei Liturghii solemne și consacratorul principal va fi Excelența Sa Petru Gherghel, episcop, administrator apostolic de Iași, co-consacratori vor fi IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, și PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iași.

La acest eveniment deosebit va participa și Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, alți episcopi, oficialități, preoți, persoane consacrate și credincioși laici.

Până la începerea misiunii în Dieceza de Iași a noului episcop, în toate comunitățile vor fi rostite rugăciuni pentru el. Se vor insera pentru noul episcop intenții la Rugăciunea Credincioșilor de la sfânta Liturghie, atât la Liturghiile duminicale, cât și la cele din sărbătorile de poruncă și din timpul săptămânii, la rugăciunea Breviarului, dar și în alte ocazii de rugăciune.

Articolul precedentUniversitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, în Top Shanghai 500
Articolul următorIeșeni evacuați dintr-un bloc în urma unui incendiu