Unul dintre foștii lideri PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, lasă de înețeles printr-o postare pe Facebook că liberalii ar fi bătut palma cu Mihai Chirica pentru ca acesta să candideze din partea lor la Primăria Iași.

„Sunt mai mult ingrijorat decat intristat.

Compromisul va fi imposibil de justificat onest si va impieta imaginea tuturor pe mult timp de azi inainte, cu un singur castigator cert (si nu, nu este unul colectiv).

Este o voltă la limita ratiunii.

L.E. Cu un mare risc personal, eu m-am exprimat inainte de “razboi”. “Dupa razboi, multi viteji se arata”… Nu toti suntem ahtiati, nu toti suntem de acord cu oportunitatea unor asemenea volte chiar daca aduc un castig pe moment. Pretul platit este, pur si simplu, urias si este reprezentat de onoare si credibilitate”, a scris Adomniței pe pagina sa de Facebook.

În schimb, edilul susține că nu a luat încă o decizie.

„Voi anunța dacă voi candida independent sau pe liste. Suntem o provincie caralegiană, în  momentul de față, nu ne găsim nici candidații. Una peste alta, va trebui să iau și eu o cale pe care să merg. Ea poate fi definită, trasată de niște principii. Principalul principiu este conlucrarea cu Iașul și Moldova, pentru dezvoltarea acestei regiuni”, a spus Chirica.