Săptămâna aceasta, de azi până vineri, are loc cea de-a XI-a ediţie a Caravanei Profilaxiei, cu tema „Realitate/ Necesitate în rural şi urban“.

Astăzi, caravana va fi la Scobinţi, Popeşti şi Bălţaţi, iar pe 7 iunie se va desfăşura doar în oraş, în mai multe puncte amenajate în Tătăraşi – Esplanada Oancea, Alexandru cel Bun – Piaţa Voievozilor, Esplanada Teatrului Luceafărul şi Parcul Podu Roş, de la ora 9 şi până la 17.

„De la prima ediţie şi până în prezent, peste 40.000 de persoane din Iaşi, dar şi din localităţi din mediul rural, au beneficiat de serviciile oferite cu ocazia Caravanei Profilaxiei: consultaţii gratuite, informare, promovare şi distribuire gratuită a peste 200.000 de produse de profilaxie“, au precizat organizatorii.

Astfel, astăzi, de la ora 10.00, la Consiliul Judeţean Iaşi va fi o conferinţă unde se va discuta despre situaţia cabinetelor de medicină dentară din zona rurală a judeţului, precum şi despre posibilitatea de înfiinţare a acestora acolo unde nu există.

Conform organizatorilor, la ediţia de anul acesta vor fi lansate proiecte pentru susţinerea activităţii antreprenorilor din medicina dentară, dar şi pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a comunităţii rurale.

Concret, este vorba despre înfiinţarea Centrului de Asistenţă Medico-Socială pentru populaţia defavorizată, precum şi despre proiectul „Med-Dent Antreprenor“, care vizează înfiinţarea de cabinete dentare pentru absolvenţii din 2019 ai Facultăţii de Medicină Dentară şi pentru generaţiile următoare.

Ediţia din acest an este organizată de Norina Forna, Asociaţia Societatea Română de Reabilitare Orală (ASRRO), în parteneriat cu Colegiul Medicilor Stomatologi Iaşi, în colaborare cu UMF, Facultatea de Medicină Dentară, Societatea Studenţilor Stomatologi, CJ Iaşi, Primăria Iaşi.

Articolul precedentPrimăria Iași a demarat programul de curățenie în piețele ieșene
Articolul următorZeci de mii de ieșeni lăsați fără energie electrică de ploile din weekend