Managarul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ Iași, Carmen Dorobăț, s-a arătat deranjată de atacurile lansate împotriva medicilor din spitalul pe care îl conduce de către bărbatul din Suceava, care a fost externat vindcat, după ce a fost bolnav de coronavirus.

„Am luat act de cele spuse de domnul de la Suceava și am stat de vorbă cu șeful de compartiment de la Terapie Intensivă. Colectivul de la Terapie Intensivă au făcut tot ceea ce se poate pentru a îngriji acest pacient cu maxim profesionalism și în condiții cât se poate de bune. Noi, la terapie intensivă, avem aparate și tehnică de ultimă generație pentru a-l reechilibra, date fiind disfuncțiile de organ care se agravase. Nu înțeleg de ce domnul are o astfel de evaluare în aceea ce privește activitatea medicală. Este pentru prima dată când am un astfel de ecou de la activitatea colectivului de la Terapie Intensivă. Eu știu greutatea activității de la terapie Intensivă, știu încărcătura din punct de vedere psihologic a unei astfel de specialități. Responsabilitatea este imensă când te găsești între viață și moarte! Nu a avut nicio plângere până când a fost externat. Nu înțeleg de ce această reacție vine după“, a declarat Carmen Dorobăț.

Primul pacient internat cu coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, suceveneaul în vârstă de 71 de ani, vindecat și externat, a adus mai multe acuze medicilor de la secția d eTerapie Intensivă de la spitalul ieșean.