O femeie a fost pedepsită de către judecătorii ieşeni, după ce a fost acuzată că ar fi băgat mâna în banii firmei pentru care lucra.

Judecătoria Iaşi a dispus condamnarea Marietei B. la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

“Instanţa admite acţiunea formulată de partea civilă Corelia IFN SRL, în cadrul procesului penal, şi obligă inculpata să plătească părţii civile suma de 114.368,06 lei”, au afirmat judecătorii ieşeni. De asemenea, aceştia au dispus desfiinţarea totală a unor contracte de amanet. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul femeii a început pe data de 28 iulie 2017. Asta după ce patronii Casei de Amanet Corelia, din cartierul Cantemir, s-au plâns anchetatorilor că ar fi fost jefuiţi chiar de o angajată.

Jaful a fost reclamat de patronii Casei de Amanet Corelia din cartierul Cantemir, care au constatat cu stupoare că Marieta B. ar fi creat un prejudiciu de peste 100.000 de lei.

„În perioada septembrie 2010 – 4 mai 2011, inculpata, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de gestionar – operator calculator, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, şi-a însusit din gestiune, în interes personal, bani şi bijuterii”, au precizat procurorii ieşeni.

Anchetatori au arătat că, pentru a ascunde fapta, femeia ar fi falsificat contracte de împrumut în numele unor persoane ale căror informaţii personale le avea deja în baza de date.

 

Articolul precedentMobilizare maximă la Iași: prezența la vot a depășit 50%. PNL – 26,83 %, PSD – 23,42%, USR PLUS – 21,29 %
Articolul următorUSR PLUS a câștigat alegerile europarlamentare la Iași