O familie din județ a fost lăsată fără acoperiș deasupra capului, după ce un individ le-a incendiat în mod intenționat locuința.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au menționat că Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Cogeasca, din comuna Lețcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.

Au ars acoperișul de tip șarpantă cu astereală din lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătraţi, două ferestre, trei uși și bunurile din două camere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iași

Reprezentanții ISU Iași au mai spus că Detașamentul 1 de Pompieri a intervenit recent pe strada Piața Voievozilor, pentru stingerea unui incendiu produs la un tomberon.

Au ars aproximativ 100 de kilograme de gunoi menajer și un tomberon din plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Totodată, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în comuna Hălăucești, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ trei tone de furaje, doi metri cubi de scândură, 1,5 metri cubi de căpriori din lemn, 1,5 metri cubi de lemn de foc şi patru metri liniari de scândură. S-au degradat aproximativ 60 de metri pătrați de placi din azbociment. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Mai mult, Detașamentul 1 de Pompieri a intervenit pestrada Nicolae Bălcescu, pentru stingerea unui incendiu produs la un stâlp de iluminat. S-a deteriorat în totalitate corpul de iluminat.

Cauza probabilă de producere a incendiului a constat în echipamente de iluminat electric defecte, neizolate ori amplasate în mod necorespunzător.

Secția de Pompieri Târgu Frumos – Punctul de Lucru Hârlău a intervenit pe strada Mușatini, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, cu propagare la mașina alăturată. Ambele autoturisme s-au degradat în proporţie de 70%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Iași

 

Articolul precedentPrimarul Mihai Chirica se dă bine pe lângă corporatiști: Susține un sistem de sharing a trotinetelor electrice
Articolul următorDupă gratii, pentru că și-ar fi agresat o rudă