În urma a 69 de percheziții efectuate de echipe comune de anchetă compuse din polițiști împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorității Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, au fost identificate și ridicate, în vederea expertizării, înscrisuri și documente contabile, zeci de laptop-uri,calculatoare, telefoane mobile, tablete și alte dispozitive electronice.

De asemenea, au fost descoperiți aproximativ 100.000 de lei și 30.000 de euro într-un loc din județul Cluj, care au fost indisponibilizați în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost aplicată și măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra a opt imobile, iar 35 de persoane bănuite au fost duse la audieri, fiind cercetate pentru evaziune fiscală.

Polițiștii au pus în aplicare un mandat european de arestare emis pe numele unuia dintre cei implicați, un bărbat de 30 de ani, din Cluj-Napoca. Cercetările continuă în acest caz pentru prinderea tuturor persoanelor implicate, pentru documentarea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului.

Amintim că echipe comune de anchetă compuse din polițiști specializați în investigarea criminalității economice, sub coordonarea procurorilor, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorității Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile a 56 de persoane bănuite de evaziune fiscală.

Perchezițiile au fost efectuate în judeţele Iaşi, Cluj, Alba, Arad, Argeș, Bihor, Constanța, Hunedoara, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, precum și în municipiul București, la adresele persoanelor bănuite și ale societăților comerciale administrate de acestea. Persoanele vizate sunt bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, fapte comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plății TVA în cadrul căruia ar fi fost utilizate societăți comerciale tip fantomă din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria”, au precizat anchetatorii. 

Articolul precedentFemei din Iași, drogate și obligate să facă SEX pe bani
Articolul următorCe sfaturi au primit pelerinii de la Poliție