Absolvenţii de clasa a VIII-a care nu s-au înscris la un liceu în prima etapă de admitere mai au la dispoziţie peste 500 de locuri la liceele din judeţul Iași.

Pentru filiera teoretică sunt disponibile 39 de locuri la şcolile din judeţ, iar pentru cea vocaţională 65, cele mai multe locuri, 412, fiind la filiera tehnologică.

Cei care vor participa la admiterea din toamnă, au şansa să obţină unul dintre cele cinci locuri de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi, filiera teoretică, un loc fiind la specializarea Matematică – Informatică biling franceză, iar patru la Filologie bilingv franceză. De asemenea, absolvenţii clasei a VIII-a mai au posibilitatea de a intra pe unul dintre cele şapte locuri rămase libere la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“, la specializarea Matematică – Informatică bilingv franceză.

La filiera teoretică au mai rămas 14 locuri libere la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“ din Iaşi, la specializarea Matematică – Informatică și la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă“ Hălăuceşti, cinci la Ştiinţe ale Naturii şi opt la Filologie.

Pentru filiera tehnologică, unde sunt şi cele mai multe locuri libere, sunt disponibile specializări precum Electric, Electromecanică, Electronică automatizări, Industrie textilă şi pielărie, Tehnici poligrafice, Economic, Mecanică, Protecţia mediului, Chimie industrială, Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, Agricultură sau Industrie alimentară.

Cele mai multe locuri sunt disponibile la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi. La această unitate de învăţământ au rămas libere 76 de locuri la specializările Mecanică, Electromecanică, Electric şi Construcţii, instalaţii şi lucrări publice.

Multe locuri au rămas libere şi la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ din Iaşi, pentru cele două specializări, Electric şi Electromecanică fiind disponibile 37 de locuri, sau la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, unde mai sunt libere, la Electronică automatizări, Industrie textilă şi pielărie şi Tehnici poligrafice, un număr de 51 de locuri.

Locuri libere sunt şi la Liceul Tehnologic „Petru Poni“, unde la Protecţia mediului şi la Chimie industrială mai sunt disponibile 40 de locuri, iar la Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări Iaşi, la Mecanică şi la Producţie media mai sunt libere 31 de locuri.

La şcolile vocaţionale, elevii din judeţ pot alege dintre cele 13 locuri libere de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi, la specializările atletism, handbal sau mozaic, la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“, la specializarea muzică, mai sunt disponibile nouă locuri, iar la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, la specializarea Arhitectură, Arte ambientale şi Design mai sunt libere şapte locuri. La Teologie sunt disponibile 36 de locuri, şapte la Teologie romano-catolică de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“, 14 la specializarea Patrimoniu de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“, iar 15 de la specializarea Teologie ortodoxă, tot de la Seminarul „Sfântul Vasile cel Mare“.

Înscrierile pentru admiterea din toamnă se pot face pe data de 3 septembrie, iar probele de aptitudini în cazul liceelor vocaţionale se susţin în perioada 4-5 septembrie.

În cazul liceelor cu locuri libere la secţiile de bilingv franceză, probele au loc pe 4 septembrie, la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ din Iaşi.

Articolul precedentConsilierii de probațiune din Iași au intrat în GREVĂ!
Articolul următorUMF Iași vrea un robot de două milioane de euro