Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a propus arestarea preventivă a lui R.B., în vârstă de 20 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și furt calificat (patru acte materiale).

În ziua de 9 aprilie 2019, în jurul orei 16.00 – 17.00, R.B., sub pretextul că vrea să dea un telefon către un prieten, a intrat cu forța în locuinţa familiei Ş., unde, cu un cuțit de bucătărie, l-a înjunghiat de două ori pe R.Ș. (în vârstă de 50 de ani), iar pe E.Ș. (în vârstă de 84 de ani) a lovit-o cu podul palmei, aceasta cazând cu capul de colțul unui pat din cameră. Văzând că victimele nu mai reacţionează, a luat din uşa de acces cheile, a ieşit, a încuiat uşa apartamentului şi a plecat. A revenit în seara aceleiaşi zile şi, folosind cheile sustrase, a intrat în locuinţa victimelor şi a furat primele bunuri, respectiv un telefon mobil marca Samsung, un telefon mobil marca Allview, un încărcător de telefon mobil și un pachet cu ţigări marca Ashima, a declarat vineri Cornelia Prisăcariu, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Procurorii au adăugat că, după data comiterii faptei și până pe data de 21 aprilie 2019, R.B. a pătruns zilnic în locuinţă, descuind şi încuind uşa de acces căutând prin toate încăperile şi spaţiile de depozitare, de unde a furat mai multe bunuri.

Bunurile furate au fost valorificate prin vânzare, fiind identificate şi ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate pe data de 16 mai 2019. Fiind audiat în cauză, inculpatul R.B. a recunoscut săvârşirea faptelor menţionate mai sus, a adăugat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

 

Articolul precedentAnchetă a Poliției după spargerea unei școli din județ: cataloage distruse
Articolul următorȘapte frați, duși la spital după ce au băut energizant