Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi (SVA) a iniţiat procedurile de înfiinţare a punctului de lucru din municipiul Paşcani, unde oamenii vor putea merge să doneze sânge, să facă dializă şi să participe la cursuri de prim-ajutor.

Centrul multifuncţional de dializă, recoltare a sângelui şi instruire a populaţiei în acordarea primul ajutor premedical va funcţiona într-o clădire de 162 metri pătraţi, amplasată pe strada Eugen Stamate, acolo unde a funcţionat Centrul de Studii Ştefan cel Mare, care a fost atribuită de Consilul Local pentru proiect încă din luna aprilie a acestui an.

Cei de la SVA Iaşi se vor ocupa de lucrările pentru renovarea spaţiului şi de achiziţionarea dispozitivelor necesare pentru funcţionare. Propunerea creării unui Centru local de recoltare a sângelui şi a unui Centru de instruire a populaţiei în acordarea primului ajutor premedical a fost făcută de către echipa SVA Iaşi, la începutul anului, într-o şedinţă a de consiliu a Municipiului Paşcani. SVA Iaşi caută voluntari din Paşcani care să se alăture cauzei lor.