Consilierii locali au adoptat o hotărâre pentru continuarea lucrărilor aferente construirii bazinului olimpic de înot din Complexul „Tudor Vladimirescu” al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași.

Astfel, consilierii au fost de acord cu un schimb de terenuri între imobilul din strada Moșu, nr. 1 (în suprafață de 978 metri pătrați), proprietate privată, cu un imobil echivalent valoric din proprietatea Primăriei Municipiului Iași, respectiv imobilul din str. Păcurari, nr.12-18 (în suprafață de 900 metri pătrați).

„Bazinul de înot a fost un obiectiv inițiat de Ministerul Educației împreună cu Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi», pe la începutul anilor ‘90, pe o suprafață de teren pusă la dispoziție de Municipiul Iași. Atunci suprafața ocupa câteva hectare, însă ulterior au intrat în vigoare Legile Proprietății, iar împroprietăririle au dus la fragmentarea acelui teren. Investiția a fost întreruptă pentru că nu era rezolvată problema unor puneri în posesie pe amprenta unei părți a bazinului deja construită. Universitatea Tehnică nu mai putea continua acest proiect pentru că nu era deținătorul de drept al terenului. Acest obiectiv este preluat de la Universitatea Tehnică, condiția fiind finalizarea lucrărilor, iar finanțarea urmând să fie realizată prin accesarea de fonduri nerambursabile”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Articolul precedentAtât de beat, că n-a putut sufla în etilotest
Articolul următorPeste 150 de locuri de parcare scoase la licitație de Primăria Iași