Primarul Iaşului, Mihai Chirica, anunţă că se alătură protestului pentru construirea de autostrăzi, la provocarea omului de afaceri Ştefan Mandachi din Suceava. Activitatea în Primăria Iaşi nu va fi întreruptă, dar Chirica va sta în faţa instituţiei timp de 15 minute.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a declarat că susţine protestul prin toate posibilităţile pe care le are pentru ca acesta să fie vizibil.

În opinia primarului, numărul românilor se reduce şi din cauza lipsei de autostrăzi, deoarece mulţi mor nevinovat pe străzi şi drumuri naţionale.

„Cred că «Moldova vrea autostradă» nu mai este doar un caz singular, se pare că «România vrea autostradă» şi mi se pare absolut rezonabil. De altfel trebuie spus că în ultima perioadă am spus că noi nu suntem în competiţie cu Bacăul, cu alte oraşe care spuneau că ele trebuie să fie primele. Nu, toată România trebuie să fie prima. Şi trebuie să avem un program coerent de autostrăzi care să se aplice, nu doar să scrie pe hârtie. Pe 15 marie, la ora 15.00, voi fi prezent cu siguranţă în faţa instituţiei pe care o reprezint, anunţând în mod public că, timp de 15 minute, protestez activ ca cetăţean al României şi primar al municipiului Iaşi faţă de faptul că nu avem un program real de sprijinire a construcţiei de autostrăzi, iar cea mai defavorizată zonă este Moldova”, a declarat Mihai Chirica.

Afaceristul Ştefan Mandachi, din Suceava, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, i-a provocat pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Articolul precedentCTP Iași va protesta 15 minute pe 15 martie
Articolul următorDus de urgență la spital, după ce ar fi fost MĂCELĂRIT cu săbii!