Ancheta epidemiologică în cazul focarului de toxiinfecţie alimentară declanşat după participarea la o masă de pomenire în localitatea Cepleniţa, judeţul Iaşi, a fost finalizată.

Amintim că cinci persoane au ajuns la Spitalul Hârlău şi trei au fost direcţionate către Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“, din Iaşi.

Personalul Compartimentului epidemiologie a efectuat ancheta în localitatea Cepleniţa, a distribuit coprorecoltoare pacienţilor neinternaţi şi consumatorilor fără simptomatologie din familia care a organizat pomenirea, a cules informaţii despre starea de sănătate a altor participanţi şi a recoltat mai multe probe.

În urma acestei anchete epidemiologice, inspectorii DSP Iaşi au precizat că probele recoltate de la pacienţi au fost negative la examenul bacteriologic, un angajat al firmei de catering a prezentat rezultat pozitiv pentru Stafilococ patogen la proba de exsudat nazal, toate cele patru probe de aliment (una recoltată de la nivelul blocului alimentar al firmei de catering şi trei de la familia care a organizat evenimentul) au fost găsite necorespunzătoare la examenul bacteriologic, iar două probe de sanitaţie recoltate de la nivelul blocului alimentar al firmei de catering au fost pozitive la examenul bacteriologic“, a precizat miercuri Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Conform acestuia, în urma controlului efectuat, inspectorii sanitari au dat firmei de catering o amendă de 5.000 de lei, pentru lipsa probelor alimentare, iar investigaţiile de laborator efectuate în cadrul anchetei epidemiologice explică apariţia cazurilor de îmbolnăvire, chiar în condiţiile înregistrării unor rezultate negative la pacienţi.

Articolul precedentAncheta în cazul de toxiinfecţie alimentară de la Institutul Teologic “Sfântul Iosif”: amendă de 3.000 de lei
Articolul următorSute de poliţişti ieşeni, pe străzi la Referendumul pentru familie