Fostul premier Dacian Cioloş a declarat în această seară, la Iaşi, că Guvernul sabotează Moldova, întrucât întârzie demararea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, în condiţiile în care există bani europeni pentru această investiţie.

Dacian Cioloş a spus la o dezbatere iniţiată de Platforma România100 şi de comunităţile locale RO100 Iaşi, că Guvernul pe care l-a condus a aprobat Masterplanul de Transport, în care au fost incluse autostrada Iaşi-Târgu Mureş şi drumul expres Bucureşti-Suceava şi că era important ca lucrurile să se mişte, pentru a nu pierde banii europeni.

„Autostrada Iaşi-Târgu Mureş era pe lista de priorităţi, dar nu figura pe primele locuri. Când am venit la Iaşi ca premier, am conştientizat cât de important este proiectul care să lege Moldova cu Occidentul. Am prins în buget studiile de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii. Existau fonduri europene, iar dacă ar fi continuat, studiile de fezabilitate ar fi fost finalizate, apoi se trecea la lansarea licitaţiilor măcar pentru două dintre tronsoane. La doi ani de atunci, vedem că acele studii sunt în stare de pregătire a licitaţiilor. Este un sabotaj, se pierd bani europeni gratuiţi“, a declarat Dacian Cioloş.

Fostul premier susține că Guvernul nu doar că întârzie acest proiect, dar că intenţionează să realizeze autostrada prin parteneriat public-privat. Cioloş a îndemnat societatea civilă din Iaşi să lupte în continuare pentru proiect, afirmând că Moldova se goleşte, iar oamenii preferă plece în străinătate, pentru că în zonă lipsesc oportunităţile.

„Infrastructura aduce investiţii, iar investiţiile aduc locuri de muncă. Sunt companii gata să investească dacă guvernul este suficient de credibil în demararea proiectelor de infrastructură”, a precizat Dacian Cioloş.

Articolul precedentA băut spirt, după care a violat un băiețel cu deficiențe mentale
Articolul următorPeste 200 de amenzi, date în câteva ore la Iași