Circulaţia autobuzelor de la transportul public al municipiului Iaşi a fost reluată în totalitate, în această după-amiază. Directorul companiei, Cristian Stoica, a declarat că reprezentanţii societăţii, ai sindicatelor şi ai primăriei vor analiza din nou, vineri, posibilitatea ajustării salariilor.

„Am avut numeroase întrevederi cu reprezentanţii greviştilor şi cu sindicatele, le-am prezentat calendarul de negocieri, care este până vineri, şi cu condiţia reluării lucrului şi, după aceea, vineri vor avea o rezoluţie şi în funcţie de această rezoluţie vor decide ce vor face mai departe. De vineri vor fi negocierile finale pentru stingerea acestui conflict. Am informaţii, chiar în acest moment, că autobuzele ies la stradă. Vor fi acoperite toate traseele din planul de transport cu autobuze, vor ieşi în jur de 60-70 de autobuze, câte sunt în planul de transport”, a declarat Cristian Stoica.

Remintim că ieri dimineaţă, şoferii de autobuz de la Compania de Transport Public din Iaşi au declanşat spontan un conflict de muncă, solicitând majorări salariale. Ieri, niciun autobuz nu a ieşit pe traseu, iar azi, în prima parte a zilei, a fost asigurat transportul de persoane doar pe cele şase rute din zona metropolitană.

Sursa: Realitatea de Iasi