Tatăl unui copil, comisar de poliţie la Secţia 5 Bularga, din Iași, a fost lovit cu capul în gură şi cu un pumn în faţă, miercuri seară, 15 iunie, după ce s-a certat cu un grup de bărbaţi care foloseau dispozitivele de forţă instalate de către autorităţi pentru a încuraja mișcarea în rândul tinerilor.

“Soţul meu era lat la pământ, eu ţipam, copiii ţipau şi ei, iar părinţii nu ştiau cum să îşi bage copiii în scara blocului”, a povestit pentru ziaruldeiasi.ro soţia poliţistului bătut.

Poliţistul a fost bătut miercuri seară, în jurul orei 21, în parcul de pe strada Ţepeş Vodă, din Tudor Vladimirescu, în timp ce se afla în parcul din zona pericentrală a Iaşului împreună cu soţia şi copilul.

În acelaşi parc câţiva bărbaţi se antrenau la nişte dispozitive de forţă, instalate de către Primăria Iaşi în parcul de joacă, pentru stimularea activităţii sportive.

Conflictul a început după ce unul dintre bărbaţi a venit la cei doi soţi şi le-a reproşat că fiul lor îi scuipă.

După o discuţie în contradictoriu, individul l-a lovit pe poliţist cu capul în gură şi cu pumnul în figură, acesta din urmă căzând la pământ.

“Eram toţi trei în parc, mai mulţi copiii se jucau. Copilul nostru era căţărat pe un balansoar din parc. La un moment dat, mai mulţi bărbaţi au venit la noi şi ne-au reproşat că al nostrum copil, scuipă. Eu i-am spus soţului să meargă să îl ia pe copil de acolo, timp în care unul dintrei cei din grup i-a reproşat că are un copil needucat.

Nu îi cunoşteam, erau cred că vreo 8 sau 9 bărbaţi. Numai unul singur a rămas din grupul lor, care atunci când a venit o patrulă de poliţie, a scos o legitimaţie şi le-a arătat-o. Nu ştiu dacă şi el era poliţist sau jandarm. Ulterior, agresorul care a fugit l-a sunat telefonic şi cel rămas i-a răspuns că vor vorbi mai târziu”, a povestit Alina Munteanu, soţia poliţistului lovit.

“Bătrănii din zonă au povestit că au mai venit în zonă, cu boxe cu care ascultau muzică. Au venit chiar şi în această săptămână, şi sunt recalcitranţi. Noi ne-am luat copiii şi am plecat, însă de data aceasta toţi părinţii şi-au luat copiii şi au fugit din parc.

Reprezentanţii Poliţiei Iaşi au precizat că, colegul lor se afla în timpul liber.

“La data de 15 iunie, am fost sesizaţi despre o agresiune, comisă pe raza municipiului Iaşi. Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că, pe fondul unui conflict spontan, un bărbat ar fi fost lovit de un tânăr. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea autorului, stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Sursa: Realitatea de Iasi