Depunerea dosarelor pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“din Iaşi (TUIASI), s-a încheiat ieri, cumulând aproape jumătate dintre dosarele depuse până în prezent la toate cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieșene. 

Astfel, în cele opt zile de admitere s-au depus 725 de dosare pentru locurile la buget şi 17 pentru cele la taxă, în condiţiile în care au fost depuse în total, la cele 11 facultăţi, 1.597 de dosare pentru locurile la buget şi 47 pentru cele la taxă.

În acest moment sunt aproximativ 2,3 candidaţi pe un singur loc, având în vedere că sunt disponibile 310 locuri la buget şi 19 la taxă.

Următoarea cea mai căutată facultate de la TUIASI este cea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, care are disponibile 294 de locuri la buget şi 60 la taxă. Până ieri inclusiv au fost depuse 200 de dosare pentru locurile la buget şi 4 pentru cele la taxă.

Pe locul al III-lea la numărul de dosare depuse până în prezent este Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuziono“, unde au fost doar patru zile de depunere a dosarelor şi s-au înscris 167 de candidaţi pentru locurile la buget şi un candidat pentru cele la taxă. La această facultate sunt disponibile 92 de locuri la buget şi unul la taxă

Pe poziția a patra este Facultatea de Mecanică. Pentru această specializare s-au depus un număr de 154 de dosare pentru locurile la buget şi 10 pentru cele la taxă, fiind disponibile 341 de locuri la buget şi 80 la taxă.

În ordinea numărului de dosare depuse pentru locurile la buget urmează Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică aplicată, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, Facultatea de Textile – Pielărie şi Management Industrial, Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, cea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, ultima fiind cea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor.

Articolul precedentCare sunt cele mai des întâlnite infracţiuni pe Aeroportul Iaşi
Articolul următorInteres maxim pentru facultățile de la „Al. I. Cuza“