În urma încheierii procedurii de admitere la Universitatea „Al. I. Cuza“, cea mai mare concurenț ăse înregistrează la specializarea Psihologie, de la facultatea cu acelaşi nume, unde au fost depuse 817 dosare pe 120 de locuri bugetate, aproximativ 6,8 candidaţi pe loc.

La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, concurența este de 6,4 candidaţi la specializarea Educaţie Fizică, 331 de dosare pe 52 de locuri.

Asistenţa Socială de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice are o concurenţă comparabilă cu acea de anul trecut, 5,4 pe un loc, 284 de dosare depuse pe 53 de locuri bugetate, tot la Filosofie fiind o concurenţă ridicată şi la specializarea Ştiinţe ale Comunicării, aproximativ 5 pe un loc.

La Facultatea de Matematică, pentru al treilea an la rând, concurenţa este foarte mare. Anul acesta sunt 319 candidaţi pe 115 locuri, aproximativ 2,8 pe un loc.

O concurenţă similară, de 2,7 de candidaţi pe loc a fost şi la Facultatea de Informatică, în timp ce specializarea Cibernetică, statistică şi informatică economică de la FEAA a avut în acest an 3,3 candidaţi pe un loc, 458 de dosare pe 138 de poziţii la buget. Tot la FEAA, domeniul Management, au fost aproape 4 candidaţi pe un loc, 304 de candidaţi pe 77 de poziţii.

Doar Facultatea de Fizică nu şi-a acoperit integral locurile la admitere, fiind 42 de candidaţi pe 52 de locuri la buget. Mai există şi unele specializări la facultăţi unde au fost depuse mai multe dosare, dar unde tot nu au fost ocupate locurile la buget, precum Ştiinţa mediului la Biologie, cu 24 de dosare pe 29 de locuri, sau specializarea Economie de la FEAA, cu 4 dosare pe 21 de locuri, sau Geologia de la Facultatea de Geografie şi Geologie, cu 13 dosare pe 36 de locuri.

Articolul precedentSpălătorii gratuite pentru studenții din „Tudor Vladimirescu“
Articolul următorConcurs pentru posturi de conducere la Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani