În perioada 17 – 19 mai 2019 are loc la Iași a VII-a ediție a Concursului Național „Știu şi aplic” – securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii!, concurs ce se află în Calendarul Activităților Educative  Naționale, calendar elaborat de Ministerul Educației Naționale. 

Concursul este organizat de către Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi ” Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași.

Scopul acestui concurs vizeaza conştientizare a elevilor asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională, precum și dezvoltarea unei conduite corecte prin prisma sănătății și securității în muncă, încă de pe băncile școlii.

La acest concurs vor participa 238 de elevi însoțiți de 47 de profesori din 30 de judeţe ale ţării.

​Deschiderea oficială a concursului  va avea loc sâmbătă, 17 mai, la ora 9.00, în sala de festivităţi a Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi ”.

Concursul va consta în două probe, una teoretică, sustinuta cu ajutorul calculatorului și una practică, probe ce se vor desfășura pe cinci secţiuni: liceu tehnologic ciclu inferior, liceu tehnologic ciclu superior, liceu teoretic ciclu inferior, liceu teoretic ciclu superior şi şcoală profesională.

Festivitatea de premiere are loc astăzi, de la ora 9.00, în Aula Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași.

La eveniment sunt invitate personalități de marcă ale Iașului din toate domeniile activității sociale, culturale și administrative.

Numărul mare de participanți reflectă atractivitatea și interesul pentru acest gen de competiție, rolul școlii devenind din această perspectivă acela de a asigura trecerea de la școală la locul de muncă în condiții de siguranță, indiferent de domeniul de activitate.

 

Articolul precedentPoliţia Locală îşi sărbătoreşte ziua în centrul oraşului
Articolul următorPrimul lot de autobuze electrice va sosi în curând la Iaşi