La concursul pentru conducerea Muzeului Municipal Iași s-au înscris două candidate, Aurica Ichim (actual coordonator al Muzeului Unirii) şi Maricica Ifrim (fostă directoare la Arhivele Statului din Iaşi).

„Dosarele de înscriere vor fi analizate dacă sunt eligibile cu cerinţele din concurs. Tot în această săptămână se va efectua analiza proiectelor de management depuse de candidaţii care au trecut selecţia dosarelor“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga.

Cele două candidate sunt doctori în istorie şi specialişti în conservarea şi valorificarea patrimoniului.

Aurica Ichim conduce Muzeul Unirii încă din anii 1990, ea fiind cea care a iniţiat procesul de reabilitare a obiectivului, lucrările desfăşurându-se în perioada 1997 – 2007.

Maricica Ifrim a lucrat la Arhivele Naţionale în perioada 1992 – 2007 şi a ocupat inclusiv funcţia de director al Direcţiei Judeţene. Ulterior, a mai activat la Universitatea „Petre Andrei“, Instituţia Prefectului şi Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi“, pentru ca, după 2013, să intre în domeniul privat, coordonând şi în prezent prelucrarea arhivistică la firma Digi Arhiv Est SRL.

Noua organigramă a Muzeului Municipal a fost aprobată recent de Consiliul Local, la instituţie urmând a fi angajate 17 persoane.

Articolul precedentAcces gratuit pe terenurile de sport a 12 școli ieșene
Articolul următor23,8 milioane de lei pentru comunele ieșene afectate de inundații