Un medic ieșean a fost condamnat definitiv miercuri după-amiază, pentru comiterea unei infracîiuni de corupție. 

Astfel, Curtea de Apel Iași a admis apelul formulat de medicul Eduard Moldovanu și a diminuat pedeapsa acestuia, de la patru ani, la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită.

Inițial, medicul ieșean a fost condamnat de Tribunalul Iași la patru ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei.

Amintim că procurorii DNA Iaşi au decis trimiterea în judecată a lui Eduard Moldovanu, şeful Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu“, pentru luare de mită în formă continuată şi abuz în serviciu în formă continuată. De asemenea, oamenii legii au trimis-o în judecată pe Maria Magdalena Rîndaşu, asistentă medicală în cadrul Laboratorului de Imagistică Medicală al spitalului, pentru luare de mită în formă continuată.

Anchetatorii au precizat că, în perioada 18 martie – 3 iunie 2016, Moldovanu a cerut şi primit cu titlu de mită de la mai mulţi pacienţi sume cuprinse între 250 şi 600 de lei (în total, 3.300 de lei), pentru efectuarea unor examene RMN, interpretarea rezultatelor şi prescrierea de tratamente.

Totodată, spun procurorii, în niciuna dintre situaţii, Moldovanu, beneficiind şi de ajutorul lui Dan Ionuţ Aranyosi, nu a înregistrat în evidenţele unităţii medicale investigaţiile efectuate şi sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN, cu consecinţa prejudicierii bugetului Spitalului de Neurochirurgie cu o pagubă reprezentată de costul real al investigaţiilor medicale.