Mai multe persoane, acuzate că au făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, s-au ales cu pedepse din partea magistraților ieșeni.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Costel T., Victor R. și Gelu A. la câte trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă. În același dosar, Galina V. a fost condamnată la doi ani şi opt luni de închisoare, cu suspendare, iar Petronela H. a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, tot cu suspendare.

Instanța admite în parte acțiunea civilă formulată de ANAF și-i obligă pe inculpați la plata unor despăgubiri în valoare totală de aproximativ 147.000 de lei. De asemenea, dispune confiscarea specială a țigărilor, băuturilor alcoolice și materialelor pirotehnice ridicate de la inculpați”, au menționat magistraţii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Anchetatorii au precizat că o rețea de crimă organizată, specializată în contrabanda cu țigări, își avea „sediul” chiar în birourile de la CFR Iași.

În urmă cu mai bine de patru ani, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții în căutarea țigărilor ascunse de lucrători de la CFR. Atunci au fost efectuate 26 de percheziții în diferite zone ale Iașului.

Dintre acestea, șase au avut loc în birourile și halele de la CFR Iași. Oamenii legii au precizat că rețeaua avea un sistem destul de simplu de funcționare: mecanici de locomotivă, impiegați, șefi de tură și controlori se ocupau de introducerea țigărilor în țară din Republica Moldova, iar alte persoane se ocupau de comercializarea lor.

Informația conform căreia mai mulți angajați ai CFR Iași se ocupau cu traficul de țigări a ajuns la urechile procurorilor și, astfel, au început imediat verificările și monitorizările celor suspectați.

Oamenii legii au stabilit că țigările erau comercializate prin intermediul diferitelor magazine din Iași, dar și cu ajutorul vânzătorilor ambulanți. Procurorii au menționat că, de fapt, Costel T., șef de tură comandă personal din cadrul CFR Călători, ar fi fost cel care se ocupa ca lucrurile să meargă bine.

Articolul precedentUn ieşean s-a trezit cu poliţiştii la uşă: uite de ce!
Articolul următorPedepsit pentru un scandal în care au fost implicaţi poliţişti