Un individ a fost pedepsit de către magistrații ieșeni, după ce a fost acuzat că ar fi ucis un septuagenar în bătaie.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Cristinel Bălan, zis „Mungoi”, la zece ani de pușcărie, pentru omor.

Instanța admite acţiunea în răspundere civilă delictuală formulată de L.H. şi, în consecinţă, obligă inculpatul la plata sumei de 50.000 de lei către aceasta, din care suma de 20.000 de lei reprezintă daune materiale, iar suma de 30.000 de lei reprezintă daune morale”, au menționat magistrații ieșeni. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată.

Procesul individului a început pe data de 5 aprilie 2019. Asta, după ce el fusese încătușat de pe 20 februarie 2019.

Potrivit procurorilor, pe data de 19 februarie 2019, individul din comuna Stolniceni-Prăjescu ar fi ucis în bătaie un vecin, pe care, apoi, l-ar fi lăsat în faţa porţii casei sale. La acea dată, o femeie a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 şi a anunţat că şi-a găsit tatăl bătut şi plin de sânge, în faţa porţii, care, apoi, a murit din cauza rănilor.

Poliţiştii au identificat rapid suspectul, în persoana lui Cristinel Bălan. În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că, în seara de 19 februarie, inculpatul şi vecinul său în vârstă de 74 de ani s-au întâlnit în localitatea de domiciliu şi s-au luat la ceartă pe un motiv mai vechi, care a degenerate în bătaie.

Oamenii legii au afirmat că agresorul şi-a lovit vecinul de nenumărate ori cu pumnul în faţă, apoi l-a abandonat în faţa porţii, unde a fost găsit de către fiica lui.

 

Articolul precedentCRIMĂ: Minor acuzat că a UCIS pentru 5 lei!
Articolul următorCercetată penal, din cauza unor alimente