Un bărbat a fost pedepsit de judecătorii ieşeni, după ce a fost acuzat că şi-a jefuit fosta iubită.

Judecătoria Iaşi a dispus condamnarea lui Florin Cristian C. (42 de ani), din Vaslui, la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

„Instanţa îi impune inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Vaslui sau al Consiliului Local Vaslui. Admite în parte acţiunea formulată de partea civilă Silvia F. şi îl obligă pe inculpat să îi achite acesteia suma totală de 10.150 de lei (din care 150 de lei reprezentând daune materiale şi 10.000 de lei – daune morale). Respinge, ca nefondate, celelalte pretenţii formulate de partea civilă”, au precizat judecătorii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

În urmă cu câteva luni, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a individului. Pe data de 7 ianuarie 2018, Silvia. F. a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, ar fi fost jefuită de către fostul prieten, în parcarea unui supermarket din Iaşi. Oamenii legii au precizat că, în ziua amintită, în jurul orei 12.45, Silvia F. s-a întâlnit cu Florin Cristian C. în parcarea supermarketului respectiv. Femeia avusese o relaţie de concubinaj cu vasluianul din luna aprilie 2014, până în decembrie 2017.

Atunci, femeia a decis să pună capăt relaţiei, lucru cu care individul nu a fost de acord, acesta continuând să o sune şi să îi trimită mesaje. Printre mesajele trimise, acesta i–a cerut şi să îi restituie diverse bunuri pe care i le făcuse cadou, precum şi o sumă de bani, în contul unei vacanţe petrecute împreună în străinătate.

Pe 7 ianuarie 2018, femeia a fost la cumpărături împreună cu o prietenă, cele două fiind urmărite de către individ, potrivit procurorilor. În parcarea magazinului, cei doi foşti iubiţi au avut o discuţie, femeia cerându-i vasluianului să o lase în pace, deoarece nu mai exista nicio legătură între ei.

Pe de altă parte, individul i-ar fi cerut acesteia să îi restituie diverse bunuri făcute cadou, inclusiv inelul de logodnă, iar femeia a fost de acord, mergând acasă pentru a aduce obiectele respective. Ulterior, cei doi s-au reîntâlnit, pentru ca femeia să îi poată restitui obiectele în cauză. Astfel, femeia i-a înmânat individului două sacoşe cu haine.

„Inculpatul a luat partea vătămată în braţe cu forţa, împrejurare în care i-a sustras din buzunarul gecii un telefon mobil marca Samsung Galaxy A5, în valoare de 1.300 de lei. La scurt timp, acesta a urcat în autoturismul său, dar victima a sesizat lipsa telefonului şi a mers la maşină pentru a discuta cu inculpatul şi pentru a-şi recupera telefonul”, au declarat procurorii.

Potrivit acestora, întrucât individul a refuzat să îi returneze celularul şi pornise motorul maşinii, femeia s-a agăţat de portiera stânga-faţă, dar vasluianul a pornit vehiculul şi a mers pentru aproximativ 200 de metri, târându-şi fosta iubită pe asfalt.

În momentul în care individul a mărit viteza de deplasare, victima s-a desprins de portieră şi a căzut pe asfalt. În urma incidentului, femeia a suferit mai multe leziuni, pentru care a avut nevoie de 5 – 6 zile de îngrijiri medicale.

„La audieri, inculpatul a negat comiterea faptei, pretinzând că telefonul se afla în una dintre sacoşele aduse de către partea vătămată. De asemenea, acesta a susţinut că leziunile suferite de persoana vătămată nu ar fi fost provocate de el, ci că ar fi fost anterioare şi că ar fi fost provocate de tatăl victimei”, au adăugat anchetatorii.

 

Articolul precedentAmendă consistentă, din cauza tutunului de narghilea
Articolul următorZeci de ieşeni, lăsaţi fără permise de conducere