Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților ieșeni, după ce a fost acuzat că a încercat să facă moarte de om.

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Dumitru David.

Instanța îl condamnă pe inculpatul David Dumitru, zis Felix, în prezent arestat preventiv, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor, la pedeapsa principală de patru ani și două luni de închisoare. Înlocuieşte măsura preventivă a arestării dispuse față de inculpat cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile. Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal”au menționat magistrații ieșeni. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Procesul individului a început pe data de 2 februarie 2018. Asta, după ce magistrații ieșeni au dispus reținerea și, respectiv, arestarea preventivă a acestuia începând cu data de 10 ianuarie 2018.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, în urmă cu mai bine de un an, după un conflict spontan, individul ar fi atacat un sătean.

La scurt timp, autoritățile au fost anunțate despre incident printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, care l-a transportat pe C.G. la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon”, din Iași.

Medicii care au consultat victima au concluzionat că viața acesteia a fost pusă în pericol de leziunile suferite. 

 

Articolul precedentȘapte frați, duși la spital după ce au băut energizant
Articolul următorUnde se ascundea un ieșean pedepsit pentru tâlhărie!