În perioada 6 – 8 septembrie, la Iași a avut loc un eveniment de importanță majoră pentru domeniul medicinei de urgențe pediatrice: Conferința Națională cu participare internațională I-PEM (Iași – Pediatrics Emergency Medicine).

Organizatorii acestei manifestări au fost Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași – Unitatea de Primire Urgențe, Societatea Română de Pediatrie, Societatea de Medici și Naturaliști Iași, Consiliul Național Român de Resuscitare, Asociația Urgentiștilor Pediatri Ieșeni pentru Copiii de Pretutindeni, Colegiul Medicilor Iași, OAMGMAMR Iași și Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

Manifestarea științifică a avut ca scop îmbunătățirea calității îngrijirii copiilor în unitățile de primire urgențe. IPEM 2018 se adresează profesioniștilor din asistența medicală de urgență pediatrică, obiectivul conferinței fiind standardizarea managementului pacientului, în baza ghidurilor clinice, protocoalelor naționale și internaționale.

La deschiderea evenimentului a fost prezent și primarul Mihai Chirica, care a vorbit despre atenția pe care trebuie să o primească medicina de urgență pediatrică, astfel încât pacienții să beneficieze de condiții și de servicii clinice de calitate.

„Calitatea medicilor specialiști și rezultatele acestora arată că Iașul este un centru regional al medicinei de urgență. În Iași avem foarte mulți medici care sunt dedicați trup și suflet îngrijirii pacienților, deși nu au trăit cele mai fericite momente în viața lor profesională în ceea ce privește dotarea medicală, confortul spațiilor spitalicești sau accesibilitatea la corpurile de clădire”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Aflat la prima ediție, evenimentul a abordeat în cadrul sesiunilor plenare teme din urgențele pediatrice la cel mai înalt nivel, stabilite în baza experienței practice dobândite în cei 18 ani de existență pe care Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași i-a împlinit sâmbătă.

Articolul precedentMașini scoase la licitație de Finanțele ieșene
Articolul următorAcţiune caritabilă pentru elevii defavorizaţi din Iaşi