Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași nu va putea proceda la dezmembrarea unor imobile și nu va putea realizar niște proiecte în vederea construirii locuințelor destinate dezinstituționalizării copiilor din centrele de plasament și oferirii alternativelor într-un mediu apropiat celui familial, după ce mai mulți consilieri județeni s-au abținut la vot.

DGASPC a solicitat dezmembrarea în parcele a unui lot aflat în satul Cozmești, comuna Stolniceni Prăjescu, și al unuia din strada Brândușa nr. 7 din municipiul Iași. Instituția intenționa accesarea Programului Operațional Regional 2014-2020, pentru închiderea Centrului de Plasament „C.A.Rosetti“ și înființarea a șase case de tip familial și a unui centru de zi.

În comuna Cozmești, DGASPC Iași propusese construcția a două module familiale. Fiecare casă urma să găzduiască 12 copii.

„Toți consilierii județeni știu cât de urgente sunt acțiunile pe care trebuie să le întreprindem în ceea ce înseamnă dezinstituționalizarea copiilor din centrele de plasament, închiderea centrelor mari și oferirea de alternative. Mă surprinde că o parte dintre aceștia au respins niște proiecte vitale pentru copii. Nu s-au cerut bani pentru construcția acestor case, DGASPC a căutat proiecte, a găsit fundații care vor să construiască… Consilierii opoziției au condamnat practic peste 100 de copii, refuzându-le dreptul de a crește în condiții similare celor dintr-o familie normală”, a spus președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Articolul precedentLocuri parcare închiriate de primărie
Articolul următorVenituri mai mari la CTP Iași