Consilierii liberali contestă repunerea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, a unui proiect care prevede un schimb de terenuri din Iași.

O suprafață este în fosta curte a Şcolii Speciale „Vasile Pavelcu“, de 6.500 mp, iar alta, de aproape 1 ha, este reprezentată de mai multe parcele disparate aflate pe străzile Zimbrului (5.700 mp), Elena Doamna, Anastasie Panu, Nicolina.

Văzut ca un prejudiciu de milioane de euro în dauna Iașului, liberalii solicită inclusiv colegilor de la PSD din Consiliul Local respingerea acestui controversat proiect în ședința de miercuri.

„Este cel mai mare tun imobiliar din istoria oraşului. Dacă acest proiect se va concretiza, aproximativ 10.000 mp de terenuri aflate în proprietatea Primăriei, situate în cele mai bune zone din oraş, vor ajunge la un samsar imobiliar din jurul primarului Chirica. În schimb, Municipalitatea se va alege cu 6500 mp lângă Teatrul Naţional, teren care nu poate fi valorificat economic, pe care nu se poate construi cu regim de înălţime mai mare de P+3”, a spus deputatul ieșean Marius Bodea.

„Odată aprobat schimbul, nu mai există cale de întoarcere“, a declarat deputatul Marius Bodea, care a adăugat că nici nu se știe ce ar urma să construiască „samsarul imobiliar” pe terenul luat la schimb.

Articolul precedentPanouri de informare turistică, în Iași
Articolul următorȘase ani de pușcărie, în urma unui viol