Municipalitatea a început strângerea de propuneri din partea ieșenilor pentru constituirea bugetului Municipiului Iași pe anul 2021.

 
Primarul Mihai Chirica a explicat vineri, 12 februarie, într-o conferință de presă, că această consultare publică este organizată pe mai multe paliere.
Astfel, ca și anii trecuți, ieșenii vor putea să trimită propunerile pentru bugetul local cu ajutorul formularelor special realizate de la centrele de cartier. Începând de luni, 15 februarie, vor împărţite 5.000 de chestionare la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni şi la cele cinci centre de cartier. Această etapă a consultării publice se va încheia în jur de 15 martie. Propunerile vor fi analizate, centralizate şi incluse în proiectul bugetului Municipiului Iaşi.
Pe lângă completarea acestor chestionare, ieşenii pot trimite şi în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pe adresa Primăria Municipiului Iaşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 11, Iaşi, cod 700064, sau pe e-mail la adresa [email protected]
Totodată, ieșenii au la dispoziție pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Iași,

www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi , precum și un formular online postat pe site-ul Primăriei: http://www.primaria-iasi.ro/…/consultare…/10545/anunturi.
La aceste forme de consultare publică se adăugă dezbaterile în format clasic. Miercuri, 3 februarie, și joi, 4 februarie, au avut deja loc întâlniri cu directorii de unități școlare din Iași. Vor urma întâlniri cu rectorii universităților ieșenii, cu reprezentanții sindicatelor și altor structuri asociative etc.
În funcție de situația epidemiologică ar putea fi organizate, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, și dezbateri deschise cu cetățenii, aceasta după lansarea proiectului bugetului pe acest an.
La toate aceste modalități de colectare a ideilor și propunerilor se adaugă solicitările primite direct de către primarul Mihai Chirica în cadrul audiențelor „clasice” și al celor televizate.

Sursa: Realitatea de Iasi