Deși o ligă a studențior au anunțat că s-a ajuns la un acord cu Compania de Transport Public Iaşi pentru ca pe perioada de vară studenți isă beneficieze de gratuitate, lucrurile continuă să fie complicate. Astfel, societatea din subordinea Primăriei Iași a anunțat că a reluat negocierile cu universităţile pentru a lămuri situaţia.

O parte dintre universităţi au transmis o serie de răspunsuri către primărie conform cărora îşi declară interesul să continue programul abonamentelor studenţeşti şi pe perioada verii. CTP Iași şi-a arătat disponibilitatea continuării parteneriatului şi pe perioada verii, cu condiţia păstrării aceloraşi termeni ca în acordul de bază: universităţile pun jumătate din sumă (în jur de 40 de lei), primăria subvenţionează o parte din diferenţă, iar studenţii, în funcţie de universitate, plătesc între 6 şi 12 lei pentru abonamente.

„Municipalitatea se află în discuţie cu reprezentanţii universităţilor, se poartă discuţii ca universităţile să transmită răspunsurile pentru continuarea abonamentelor pe perioada verii“, a spus șeful CTP Iași, Cristian Stoica.

Articolul precedentFOTO: Polițiștii cer ajutorul ieșenilor pentru prinderea unui suspect
Articolul următorPrimarul Iașului către ambasadorul Franței: „Iașul este cel mai francez oraș al României!“