Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași a semnat contractul pentru deszăpezirea drumurilor județene în perioada 2018-2020. Pentru fiecare sezon, este necesară încheierea unui astfel de contract valabil în perioada 1 noiembrie – 15 martie.

În situația în care avertizările meteo vor apărea în afara perioadei de valabilitate a acordului cadru, se va încheia un nou contract subsecvent doar pentru intervalul desfășurării fenomenelor periculoase și eliminării efectelor acestora, cu obligativitatea respectării condițiilor impuse prin caietul de sarcini.

Drumarii ie;eni vor acționa cu 22 de autobasculante dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant, 10 autogredere, 6 autofreze, 8 încărcătoare frontale și o automacara.

Pentru ca firmele să poată interveni prompt, vor fi organizate trei baze la Iași, Târgu Frumos și Pașcani, două baze secundare la Grajduri și Cotnari și trei puncte de sprijin la Vlădeni, Țibănești și Răducăneni.

Utilajele vor fi dotate cu sisteme de localizare GPS, iar șoferii vor putea urmări on-line, pe site-ul C J, stadiul intervențiilor pe toate drumurile județene.

Articolul precedentPatru posturi de şefi la Infecţioase, scoase la concurs
Articolul următorPărinţi, condamnaţi după ce le-a murit un copil