Agenții din cadrul Secţiei VIII de Poliție Rurală Lețcani și Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți ai RAR Iași, au acționat pe DN 28, pentru creșterea gradului de siguranță.

În cadrul acțiunii au fost controlate 110 vehicule și au fost legitimate 122 de persoane. Au fost date 47 de amenzi, în cuantum de 29.588 de lei.

Au fost reținute patru permise de conducere, dintre care două pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor, unul pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și unul pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

Astfel, un bărbat de 38 de ani, din comuna Popești, a fost amendat, fiindu-i reținut și permisul, deoarece a condus un autoturism pe DN 28, în comuna Lețcani, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia a rezultat o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, un bărbat de 68 de ani, din orașul Podu Iloaiei, a fost amendat, fiindu-i reținut permisul, deoarece, în timp ce conducea un autoturism pe DN 28, în comuna Leţcani, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau în mod regulamentar.

 

Articolul precedentRecord de permise ridicate în traficul din Iași, în câteva ore
Articolul următorClădirea Aviaţiei Utilitare, bază pentru intervenţiile de urgenţă