Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita au suspendat activitatea restaurantului din Borsec în care s-a pregătit masa pentru copiii care au făcut toxiinfecţie alimentară, în timp ce se aflau la un cantonament de baschet în staţiune.

Cei de la DSP Harghita au susținut că motivul probabil al toxiinfecţiei este un agent patogen, respectiv un stafilococ, care a fost determinat atât din proba de aliment, cât şi de pe mâinile personalului.

Potrivit acestora, unitatea respectivă nu a fost autorizată pentru catering, masa a fost servită în altă clădire decât cea în care a fost preparată, iar inspectorii au găsit nenumărate nereguli, condiţiile de igienă nefiind corespunzătoare.

Astfel, s-a suspendat activitatea restaurantului, până la remediere deficienţelor, şi au fost aplicate şi amenzi, potrivit legii.

Amintim că 14 copii din Iaşi, aflaţi într-un cantonament de baschet în staţiunea Borsec, au ajuns în weekendul trecut la spitalele din Topliţa şi Miercurea Ciuc, cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

A doua zi, după ce copiii au început să se simtă bine, au plecat acasă.

 

Articolul precedentCercetări privind ucidere din culpă în cazul copilului care a căzut de la etajul 9
Articolul următorUn ieșean a dat lovitura la Loto: cât a câștigat!