La data de 4 august a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe Drumul Județean 155 I, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat de 45 de ani, din localitatea Bălțătești, conducea un autoturism pe Drumul Județean 155 I, în localitatea Davideni, a surprins și accident un minor, în vârstă de 9 ani, din județul Iași, care s-ar fi angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis și fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea minorului, acesta fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului de un echipaj medical, însă în urma leziunilor suferite a survenit decesul acestuia.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a  circumstanțelor în care s-a produs evenimentul rutier.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț le recomandă pietonilor:

Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!

În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați prudență maximă!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță, care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni.

Articolul precedentAlertă alimentară: încă un produs a fost RETRAS de la comercializare. Pericol pentru sănătate
Articolul următorIa pastila SRS. Ia Cîțu șpagă pe vaccin?