Un copil în vârstă de doi ani, din localitatea Horleşti, a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul de Pediatrie “Sfânta Maria”, din Iaşi, după ce s-a înecat într-o groapă din curtea casei.
Medicii ieşeni au precizat că băieţelul s-ar fi jucat marţi seară prin curtea casei, unde era săpată o groapă de aproximativ doi metri adâncime, care se umpluse cu apă, în urma ploilor ce au avut loc în ultimele zile. Copilul a fost găsit de tatăl său, care a început manevrele de resuscitare şi a alertat medicii.
“Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator prin înec în apă rece. Tatăl acestuia a început manevrele de resuscitare în mod corect. Elicopterul SMURD a fost trimis la faţa locului şi a adus pacientul, care, în cursul manevrelor de resuscitare, era şi hipotermic. În zbor, la două minute de la evaluare, copilului i-a revenit pulsul“, a precizat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.
Aceasta a adăugat că băieţelul a fost internat în comă post-resuscitare la Spitalul Clinic de Pediatrie “Sfânta Maria”, din Iaşi, prognosticul medicilor fiind rezervat în acest moment cu privire la şansele acestuia de a-şi reveni.
Articolul precedentALERTĂ: Polițiștii caută un copil care a dispărut dintr-un parc din Iași!
Articolul următorAcuzată că și-a atacat soțul cu coasa, a primit o pereche de cătușe!