Deputatul ieșean Cosette Chichirău a scris pa pagina sa de Facebook că votarea pentru eliminarea supraacizării carburanților și pentru eliminarea supraimpozitării salariilor part-time sunt reparații ale greșelilor făcute de PSD.

„Începem să reparăm ce a stricat PSD! Parlamentul a votat pentru eliminarea supraacizării carburanților și pentru eliminarea supraimpozitării salariilor part-time.

Au fost două aberații marca PSD care nu au produs niciun rezultat în plan economic. Au spus că din acciza la carburanți vor face autostrăzi, dar n-au făcut nimic. Iar supraimpozitarea salariilor part-time nu a scos la lumină venituri din zona gri, ci a crescut numărul celor care lucrează la negru. Au fost două mostre de incompetență marca PSD, pe care le-am corectat astăzi, prin vot.

Aștept acum să văd dacă prețul carburanților va scădea și dacă numărul salariaților va crește. Iar dacă acest lucru nu se întâmplă, poate ar trebui ca instituțiile să se asigure mai bine că legea este respectată. Mă refer la Consiliul Concurenței care poate verifica dacă marile companii își coordonează politicile de preț și, respectiv, la Inspecția Muncii, care poate verifica dacă angajații lucrează cu forme legale și conforme cu situația reală.

Există însă și o veste proastă pe ziua de astăzi: Legea privind eliminarea pensiilor speciale a fost amânată și mă tem că sunt mulți parlamentari de la anumite partide care vor face tot posibilul ca această lege să nu intre prea curând pe ordinea de zi“, a scris Cosette Chichirău pe pagina sa de Facebook.